Η οινοποιία Παρπαρούση καλωσορίζει το καλοκαίρι | Οινοποιία Παρπαρούση 

Loading

Η οινοποιία Παρπαρούση καλωσορίζει το καλοκαίρι

Η Γκαλερί Cube, και η Οινοποιία Παρπαρούση καλωσορίζουν το καλοκαίρι και σας προσκαλούν στην Cube, για ένα ποτήρι κρασί από την εξαιρετική παραγωγή της Οινοποιίας.

Η Οινοποιία Παρπαρούση ιδρύθηκε το 1974 από τον οινολόγο Θανάση Παρπαρούση και τη σύζυγό του Βάσω. Οι εγκαταστάσεις όπου γίνεται η οινοποίηση, η ωρίμανση, η παλαίωση και η εμφιάλωση βρίσκονται στα Μποζαΐτικα της Πάτρας.

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες 100 στρεμμάτων βρίσκονται στη Δυτική Αχαΐα όπου καλλιεργούνται γηγενείς ποικιλίες όπως Ασύρτικο, Αθήρι, Σιδερίτης, Μαυροδάφνη με στόχο τη μικρή απόδοση ανά στρέμμα και την άριστη ποιότητα των σταφυλιών.

Ο στόχος είναι η ανάδειξη των γηγενών ποικιλιών και η παραγωγή κρασιών που να παρουσιάζουν τα αυθεντικά χαρακτηριστικά των ποικιλιών τους που με τη δυναμική τους μπορούν επάξια να σταθούν στην παγκόσμια οινική παλέτα.

Με τη μέθοδο της κλασικής οινοποίησης για τα λευκά και τα ερυθρά κρασιά επιτυγχάνεται η βέλτιστη ανάδειξη των χαρακτηριστικών των ποικιλιών, η κομψότητα και η αυθεντικότητά τους. Για την ωρίμανση και την παλαίωση χρησιμοποιούνται νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Η δεύτερη γενιά συμμετέχει ενεργά, με την Εριφύλη και τη Δήμητρα στην αμπελουργία, οινοποίηση και παραγωγή. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής εξάγεται σε χωρες της Ευρώπης, στην Ασία, στην Αμερική και στον Καναδά.

Δεκαετίες τώρα, πολλά κρασιά της Οινοποιίας συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς κερδίζοντας σημαντικές διακρίσεις.

Τα συνοδευτικά για το κρασί θα γίνουν ειδικά για να αναδείξουν τη γεύση του και θα προσφερθούν από τον χορηγό μας Emiliano.

Back